Moda stilului scandinav se desfășoară de câțiva ani buni deja în lume, deși la noi debia prinde amploare. Este apreciat pentru caracterul său atemporal, pentru faptul că nu îmbătrânește niciodată și arată întotdeauna proaspăt și relevant. Și, deși nu există o rețetă perfectă pentru crearea unui interior clasic „nordic”, există lucruri pe care le veți găsi în aproape toate casele scandinave.

CULOAREA ALBĂ

Albul este culoarea principală a interioarelor scandinave și acest lucru nu este o coincidență. Acesta reunește toate părțile interioare într-un singur întreg, ascunde neconcordanțele și, cel mai important, reflectă în mod repetat razele soarelui, umplând spațiile cu lumină, care lipsește atât de mult în țările nordice. Recent, griul și nuanțele sale au devenit, de asemenea, o alternativă pentru alb . Griul este destul de versatil: în funcție de ton, poate face spațiul mai calm și mai sofisticat sau, dimpotrivă, mai dramatic.

Apartament într-o clădire veche din Helsingborg.

DESIGN ICONIC DE SCAUN

Scaunele vieneze și / sau icoanele de design apreciate de pe piețele de vechituri sunt o caracteristică constantă a apartamentelor scandinave. Dintre cele mai recente sunt, în primul rând, scaunele „Series 7” proiectate de Arne Jacobsen, cât și scaunul său furnicar, de asemenea scaunul Wishbone al lui Hans Wegner și altele. Datorită designului lor atemporal, nu vor ieși niciodată din modă și vor fi relevante atât acum, cât și în 10-15 ani. O investiție bună în viitor, la costuri bugetare – totul, așa susțin clasicii designului scandinav!

LĂMPI SCULPTURALE

Nu numai scaunele, ci și lămpile pot fi o investiție bună în interiorul dumneavoastră. Scandinavii sunt deosebit de populari pentru candelabrele sculpturale, care captează imediat ochiul și servesc drept accent spectaculos fără a „trage prea mult pătura peste sine”.

BLĂNURI

Fiecare scandinav își va umple cu siguranță casa cu materiale textile. Vara, există perne și pături confortabile care adaugă confort în casă, iarna – piei de oaie și blană naturală . Acestea acoperă nu numai canapelele și fotoliile, dar sunt folosite în mod activ și pe scaune, banchete și pervazuri (sau chiar puse pe podea ca un covor cald din blană). Textura pufoasă a blănii „înmoaie” interiorul mediu, laconic, nordic și o umple cu căldură.

COVOARE MOI

Un alt must-have indispensabil al interioarelor în stil scandinav este covorul moale : de obicei cu fire lungi, monocrom sau cu un model simplu contrastant. Un astfel de design nu se va demoda niciodată și este relevant în orice sezon. Puteți revopsi pereții sau schimba mobilierul, însă covorul dvs. va fi întotdeauna la cerere, indiferent de noile tendințe.

Apartament în Stockholm. Există un covor moale monocrom pe podea.

ACCENTE LUMINOASE

Schema de culori a unei case scandinave poate varia, dar când vine vorba de accente de culoare, designerii sunt unanimi aici: culoarea trebuie să fie cu siguranță prezentă în interior. Aceasta poate fi o lampă strălucitoare , o măsuță de cafea cu blat galben , o pătură pe un fotoliu sau perne decorative pe o canapea. Nuanțele palide sunt la modă acum, fie el roz, galben, acvatic, verde sau roșu.

Apartament în stil scandinav în Kiev. Proiect proiectat de designerii Victoria Vitkovskaya și Victoria Stupak.

DETALII VERZI

Popoarele din nord sunt deosebit de conștiente de relația cu natura: acest lucru se reflectă nu numai în dorința lor de a planta în mod activ verdeață în casele și balcoanele lor, ci și în utilizarea verdelui și a nuanțelor sale în interior. Verde poate fi găsit peste tot – de la textile la vaze și articole de decor.

MĂSUȚE DE CAFEA „VORBITOARE”

Scandinavii sunt o națiune care citește. Prin urmare, măsuța de cafea din sufragerie și noptiera din dormitorul casei scandinave sunt folosite nu numai pentru frumusețe. Pe ele puteți vedea întotdeauna cărți, reviste, ziare proaspete care sunt capabile să spună despre interesele și preferințele proprietarilor casei mai bine decât orice altceva.

MATERIALE NATURALE

Deoarece stilul scandinav este minimalist, sunt necesare elemente care să aducă căldură în interior și să creeze o atmosferă de confort în casă. Acestea sunt, în primul rând, materiale naturale care sunt utilizate în mod activ atât în ​​mobilier, cât și în decor. Fotoliile cu scaune din piele, pardoseala din lemn și mobilierul din lemn natural sunt 100% indispensabile pentru o casă scandinavă.

FOTOLIILE

În plus față de scaunele neschimbate din jurul mesei și de candelabrele sculptate, fotoliul este, de asemenea, un favorit printre scandinavi, de care orice interior scandinav rareori face lipsă. Fotoliul poate fi oricare, dar, de regulă, se folosesc modele elegante, atemporale, confortabile, care pot fi văzute atât în ​​sufragerie, cât și în colțul din hol sau chiar în dormitor, dacă dimensiunea camerei permite.

Stilul scandinav este un clasic care nu se va demoda niciodată. Concepute și în același timp confortabile, astfel de interioare sunt întotdeauna solicitate și relevante. Dacă vă doriți și Dvs. un astfel de stil pentru interiorul Dvs., echipa ONX va avea grijă de implementarea lui până la cel mai mic detaliu. Nu ezitați să ne contactați!

OFERTA NOASTRĂ

Design și reparație la cheie

Implementăm proiecte de design pentru locuințe, oficii sau spații comerciale. Asigurăm executarea proiectelor exact ca în randările 3D.

0

Comisioane la achitarea în rate

12

Garanție la reparație

3

Modificări de proiect design

Află costul proiectului tău

Câmpurile marcate cu un asterix * sunt obligatorii.
Făcând clic pe buton, confirmați că sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

One Comment

  • apzTgzwfjf spune:

    695701 858017OK initial take a great look at your self. What do you like what do you not like so a lot. Work on that which you do not like. But do not listen to other individuals their opinions do not matter only yours does. Work on having the attitude that this is who youre and if they dont like it they can go to hell. 317935

Leave a Reply