Există două grupuri de tendințe interioare în 2021. Primul este de lungă durată – tendințele care sunt cu noi deja mai mult de un sezon și este puțin probabil să își piardă relevanța în următorii câțiva ani. Al doilea grup sunt microtendențele. Acestea au apărut sub influența anului 2020, sau mai bine zis, a pandemiei. Orice s-ar spune, un astfel de eveniment global nu putea trece neobservat pentru toate sferele vieții, inclusiv pentru interior.

1. Culorile de bază în interior în 2021

Există doi factori în alegerea unei culori. Principala tendință până în 2020 a fost „naturalețea”, iar pandemia nu a făcut decât să o exacerbeze. Am început să petrecem mult mai mult timp acasă, iar detaliile aprinse din interior au început să deranjeze.

De la propria casă astăzi toată lumea se așteaptă la calm și relaxare, înmulțit cu confort . Prin urmare, multor oameni le-a plăcut paleta neutră de nuanțe naturale. Aceasta, în primul rând, include culori de bază: acestea sunt culorile acromate de negru, alb și nuanțe de gri, precum și tonurile neutre. Acestea din urmă pot completa și diversifica baza.

Bejul este cea mai relevantă culoare ca bază, atât în ​​nuanțe reci, cât și calde. Brandul de vopsea Dulux a numit Brave Ground culoarea anului 2021.

Există, de asemenea, micro-tendințe în culori. Albastrul clasic a fost favoritul anului 2020. Se poate presupune că va rămâne în paleta de culori la modă și pentru interiorul din 2021.Dar nu numai nuanța clasică este relevantă, ci întreaga paletă de albastru. De exemplu, brandul de vopsea la fel de cunoscut  Benjamin Moore în 2021 preferă nuanța Aegean Teal – un amestec prăfuit de albastru și verde cu note de gri.

Expertul în culori Pantone a anunțat nu una, ci două „culori ale anului” pentru 2021. Alegerile pentru anul următor sunt Ultimate Grey și un „galben vesel” numit Illuminating. Două culori independente care evidențiază modul în care diferite elemente se reunesc pentru a se susține reciproc, exprimă cel mai bine starea de spirit pentru anul 2021. Practic și solid, dar în același timp încălzitor și optimist, uniunea PANTONE 17-5104 Ultimate Grey + PANTONE 13-0647 Illuminating este una de forță și pozitivitate.

2. Forme ondulate

Delicatețea și formele feminine sunt un alt trend care se aplică atât în deciziile arhitecturale, cât și în alegerea mobilierului sau a decorului. Aceasta nu este o tendință nouă, dar a fost formată cu relativ puțin timp în urmă. Astăzi, liniile și formele stricte sunt “înmuiate” de un mobilier fără colțuri.

De la mese și lămpi la pufuri și canapele – aproape toate piesele de mobilier ale designerilor își pierd unghiurile drepte și sunt rotunjite. Chiar și scaunele sau taburetele au un corp ondulat mai degrabă decât o structură rigidă și dreaptă.

Pe piața de masă, puteți găsi, de asemenea, o reflectare a tendinței: scaune și măsuțe de cafea, vaze și sfeșnice.

În termeni arhitecturali, formele arcuite sunt relevante. Nu vorbim despre ușile ca atare, ci despre nișe, oglinzi  mari de perete – elemente mari.

3. Minimalism

Pentru 2021 minimalismul este mai actual ca niciodată. Aceasta este o altă direcție globală, consolidată de situația din 2020. În timpul pandemiei, mulți au încercat să scape de vechile lucruri nefuncționale și acest lucru a afectat nu numai garderoba, ci și locuințele.

Nu vorbim despre minimalism complet, ca în imaginile revistelor – acestea sunt proiecte mai degrabă experimentale. Dar despre decorarea și utilizarea mobilierului minimă. Prezența aerului și a spațiului liber este principala cerință pentru un apartament.

Forma este un element cheie în minimalism. Acesta este stilul care necesită soluții moderne, relevante. Este de dorit ca cel puțin un lucru din interior să fie creat de un designer. Dacă bugetul nu permite, vă puteți limita la analogi. Dar este important ca acestea să aibă o formă interesantă. În caz contrar, designul va arăta neterminat și prea simplu.

Un alt punct: minimalismul este direct legat de culoare. O paletă moale în bej și gri astăzi este foarte relevantă în astfel de camere.

Principiul consumului rezonabil susține tendința și anume cumpărăturile conștiente : dorința de a evita risipa și achizițiile impulsive. Nu este nevoie să decorați toți pereții, este suficient să evidențiați un perete cu accent: vopsiți sau folosiți picturi și alte accesorii. “Less is More” este mai relevant ca niciodată.

4. Inspirație din natură

Una dintre principalele tendințe în interiorul anilor 2020-2021 și pe viitor cu siguranță nu va dispărea. Izolația din casa dvs. a dovedit cât de important este să vă înconjurați cu materiale și texturi naturale. Acest lucru se aplică tuturor aspectelor: materiale și finisaje, mobilier, accesorii și decor.

Cele mai populare texturi sunt piatra: onix, marmură , granit și lemn. Ultimul este în culori deschise. Materialele sunt folosite în decor și mobilier. Sunt deosebit de potrivite pe rol de accente. Poate fi lambriuri din lemn pe perete sau podea cu efect de piatră naturală.

Mobilierul din lemn de culoare deschisă este, de asemenea, în top. Acesta „încălzește” încăperea și adaugă confort. Mesele de cafea cu blat din piatră, o insulă de bucătărie din piatră solidă sau un șorț vor fi accentele din zona de bucătărie.

Textilele vor completa imaginea de ansamblu: in sau bumbac, precum și ceramică. De aemenea atrageți atenția la vazele neșlefuite, în tonuri pastelate.

5. Spații combinate și păstrarea intimității

Această tendință a combinat în sine două concomitent: prima este alinierea spațiului. O bucătărie și o cameră de zi separate nu sunt populare astăzi. Mulți designeri încearcă să combine camerele, transformând sala într-o bucătărie-living-sufragerie pe principiul unui loft.

Pandemia și izolarea au dovedit că, în acest caz, trebuie acordată atenție funcționalității și ergonomiei. Închiderea restaurantelor și cafenelelor i-a obligat pe oameni să gătească singuri. Și aceasta crează o cerere pentru o bucătărie bine organizată: cel puțin o zonă de lucru bine gândită și o masă confortabilă pentru întreaga familie. Economisirea spațiului în favoarea unor grupe de mobilier mici este puțin probabil să fie acum solicitată sau chiar acceptată.

În același timp, un alt punct nu poate fi ignorat. În timpul pandemiei, apartamentul a devenit mai mult decât o simplă casă. A devenit o sală de sport, spațiu de lucru, zonă de recreere și hobby. Adică, funcționalitatea spațiului s-a extins, iar sarcina principală a căzut aproape în toate cazurile pe sufragerie.

Există o tendință aici – chiar și în camerele combinate, intimitatea ar trebui păstrată. Mai ales dacă familia are mai mult de două persoane și nu toată lumea are un loc de muncă. În acest caz, partițiile sunt un mod interesant de a pune în aplicare ideea de a crea spații private. Acestea vă permit să transformați camera în orice moment. Acestea pot fi atât analogi ai ușilor din sticlă și metal, cât și elemente mai simple sub formă de perdele groase sau chiar structuri separate.

6. Loc de muncă echipat

Un punct care rezultă din cel precedent – pandemia a arătat că lucrul la masa din bucătărie sau pe canapea nu este doar inconfortabil, ci și periculos pentru sănătate. Într-un moment în care majoritatea angajaților au trecut la muncă la distanță, problema echipării unui birou confortabil la domiciliu devine acută .

Dacă în curând nu este planificată nicio renovare, încercați să începeți prin rearanjarea mobilierului. Cu siguranță, undeva există un colț pentru un birou mic și un scaun. Puteți găsi chiar și modele mici de mese de până la 100 cm lățime.

Este important ca locul să fie bine luminat. Aceasta nu este neapărat lumină naturală de la o fereastră, este posibilă și iluminarea artificială.

Spațiul pervazului poate fi considerat un loc potențial: fie în dormitor sau în sufragerie – depinde de aspect, colțurile libere sau nișele existente.

Puteți echipa o măsuță și lângă insula de bucătărie. Dar aici este important să determinați corect înălțimea biroului.

Opțiunile de pe balcon arată foarte tare . Plusul este că ar fi ușor să vă retrageți aici, spațiul este deja privat. Este adevărat, dacă balconul nu este izolat și nu este vitrat, reparațiile vor necesita investiții.

Dacă nu există loc deloc, o masă pliantă ar fi o altă soluție potrivită. Desigur, nu este la fel de funcțional ca omologul său deplin, nu ar trebui să experimentați cu greutatea și funcționalitatea, dar va fi o măsură temporară bună.

7. Grădina interioară

Cea mai recentă tendință de design interior în 2021 este grădinăritul la domiciliu. Aceasta este o tendință globală combinată cu o micro tendință care a apărut în condiții de carantină. Primul s-a datorat dezvoltării temei eco și apropierii de natură. Al doilea este mult mai simplu: majoritatea sunt mult mai confortabili într-un spațiu cu plante de interior. Acest lucru s-a simțit acut în timpul perioadei de izolare, când am început cu toții să simțim lipsa plimbărilor și aerului curat. Îngrijirea plantelor în ghiveci a încetat să mai fie un hobby pentru anumite cercuri, dar a devenit o activitate de masă, ba chiar a căpătat mai multe denumiri: îngrijirea plantelor (plant parenting) și jungla urbană (urban jungle).

Realizarea acestei tendințe nu este ușoară. În primul rând, plantele au într-adevăr nevoie de atenție. Dar este ușor să faceți față acestui lucru pur și simplu prin preluarea de anumite specii necapricioase, cum ar fi sansevieria, monstera sau ficus elastica.

Al doilea punct: abundența plantelor nu este întotdeauna frumoasă . Când sunt prea multe, atmosfera își pierde confortul. Camera devine ca o seră. Și dacă, în același timp, verdele nu este grupat, iar ghivecele nu sunt potrivite cu stilul camerei, atunci “sera” pare, de asemenea, neîngrijită.

Începeți amenajarea spațiului prin identificarea locurilor pentru plante, să fie două sau trei exemplare, plasate în puncte diferite și nu concentrate pe pervaz. Pentru aceasta, este important, de asemenea, să analizăm locul în sine: iluminat iarna și vara, umiditate și “traficul” din camera respectivă. Doar pe baza acestor parametri selectați o “prietenă”- plantă.

OFERTA NOASTRĂ

Design și reparație la cheie

Implementăm proiecte de design pentru locuințe, oficii sau spații comerciale. Asigurăm executarea proiectelor exact ca în randările 3D.

0

Comisioane la achitarea în rate

12

Garanție la reparație

3

Modificări de proiect design

Află costul proiectului tău

Câmpurile marcate cu un asterix * sunt obligatorii.
Făcând clic pe buton, confirmați că sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

2 Comments

Leave a Reply